Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fantasy Quest Esbjerg

Er du klar til at leve dig ind i en anden verden, en magisk historie, hvor du er helten, der er på en "quest" for at overvinde de onde magter og redde hele verden? Så gør dig klar til Fantasy Quest Esbjerg.

Forestil dig ”Fangerne på Fortet” tilsat en masse magi, noget teater og rollespil, nogle helte og skurke og selvfølgelig kampen mellem det gode og det onde, så er du godt på vej til Fantasy Quest Esbjerg.
 
Fantasy Quest Esbjerg får i 2024 både en svær aftenudgave og en familievenlig udgave i dagstimerne under Fantasyfestivalen, der er skrevet i samarbejde med YouTuberen Lakserytteren, hvor alle kan være med.
 
 
Har du lyst til lidt større udfordringer, så skrues sværhedsgraden op, når tusmørket lægger sig over Esbjergs gader.
 

En oplevelse for hele familien

Familieudgaven af Fantasy Quest Esbjerg er et oplevelsesløb for hele familien, med tryk på oplevelse. For det er ikke et klassisk løb. Det handler om at leve sig ind i en anden verden, en magisk historie, hvor I sammen er på en ”quest” – en mission, en opgave, en jagt. Her møder I magiske væsner, der stiller jer nogle opgaver og udfordringer undervejs mod målet, som I skal løse sammen for at gennemføre Questen. Sværhedsgraden er sænket, så børnene kan være med til at løse opgaverne. Men tag ikke fejl, der er brug for alle gode kræfter og samarbejdsevner, hvis I skal være med til at redde Esbjerg. Som en ekstra bonus kan I møde YouTuberen Lakserytteren undervejs i Questen rundt i Esbjergs gader.

AftenQuest: Udfordr vennerne!

Til jer der er vilde med at løse mysterier

Når tusmørket begynder at sænke sig over Esbjerg, skrues sværhedsgraden i AftenQuesten op. Nu skal der virkelig tænkes kreativt og løses opgaver, der kræver både mod, samarbejde og snilde for at I kan gennemføre questen og redde Esbjerg. Er du vild med at løse gåder og knække koder, så må du ikke snyde dig selv for denne ultimative oplevelse. Vi sender dig og vennerne ud på jeres ultimative eventyr i Esbjergs gader og stræder. Her vil I blive nødt til at samarbejde og udtænke nye løsninger for at gennemføre AftenQuesten.

Esbjergs helt egen fantasyfortælling: Fantasy Quest Esbjerg

I gamle dage sagde man...

... at det onde ville komme fra havet. Gennem generationer blev den fortælling givet videre. Man hørte den, da Esbjerg blev grundlagt i 1868. Man holdt altid øje med havet. Mod vest. 

Så i Esbjerg byggede man et værn mod ondskaben. Noget der skulle holde øje med havet, noget der skulle træde i karakter, hvis det gik galt. I 1995 blev det værn forstærket, da skulpturerne ”Mennesket ved havet” blev skabt. Mens kunstneren byggede om dagen, arbejdede troldmanden Gygaz den Vise om natten. 

Gygaz åbnede en portal til kæmpernes verden. Her fandt han frem til fire gode kæmper, der meldte sig frivilligt. De sagde farvel til deres familier og travede gennem portalen mod Esbjerg. Her mødtes de med Gygaz. Luften sitrede af magi, og da de sidste ord i en magtfuld formular forlod Gygaz’ læber, var de fire kæmper blevet ét med statuerne af de fire hvide mænd. På den måde kunne de til evig tid holde øje med havet...

Årene gik, og der var fred og ro...

...Men så begyndte der at ske mystiske ting. Naturen blev syg. De gamle talte om ondskaben. Om vogterne. En dag trak skyerne sig sammen, over havet mod vest, og der blev unaturligt mørkt. Lyn flængede himlen. Man kunne se en stor, bevinget skabning på himlen. 

De fire statuer rejste sig op, vogterne var blevet vækket, de gjorde sig klar og råbte. Råbene kunne høres over hele landet, på tværs af portaler til andre verdener. ”Der er brug for helte i Esbjerg!”, råbte de. 

Det er tid til, at heltene samles. Det er tid til, at ondskaben skal bekæmpes. Det er tid til, at portalerne lukkes.

Det er tid til Fantasy Quest Esbjerg. Er du klar?

Vi kalder alle helte

Sådan kommer I med på Quest

Her kan I løbende finde de praktiske oplysninger om Fantasy Quest Esbjerg 2024.

Questen er for hele familien, fra 7 år og op, da de helt små ikke vil få det store ud af fortællingen – og så er der også et par skumle skurke iblandt rollespillerne.

Man skal ikke være udklædt, men man må meget gerne være det.

Questen foregår lørdag 14. september 2024 under Fantasyfestival.

  • FamilieQuesten: kl. 10.00 - 14.00
  • AftenQuesten: kl. 18.00 - 22.00

Questen tager ca. en time at gennemføre.  I vælger selv, hvilken Quest I deltager i, når I køber billetter. 

 

Vi glæder os enormt meget til at byde velkommen til dette års store satsning på Fantasyfestival, nemlig Fantasy Quest Esbjerg. Det bliver megasjovt, anderledes og spændende.

Der brygges videre på Questen

Lakserytteren er med ombord

Fantasy Quest Esbjerg er kommet for at blive en del af Fantasyfestivalen. 2023 var året, hvor questen blev testet af i mindre skala. 2024 har Fantasyfestival 10 års jubilæum og derfor bliver der også brygget videre på årets historie bag Questen, så vi kan blæse jer bagover i en fantastisk oplevelse. Det er ikke et hvilket som helst hold, der står bag Esbjergs helt egen fantasyfortælling. Questen er skrevet af et yderst kompetent hold, hvoraf den mest kendte nok er Rasmus Kolbe, der også er bedre kendt som Lakserytteren. Rasmus deltager også selv i Questen 2024, hvor alle deltagere har mulighed for at møde ham personligt undervejs.