Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fantasy Quest Esbjerg

Er du klar til at leve dig ind i en anden verden, en magisk historie, hvor du er helten, der er på en "quest" for at overvinde de onde magter og redde hele verden? Så gør dig klar til Fantasy Quest Esbjerg.

Forestil dig ”Fangerne på Fortet” tilsat et par escape rooms, en masse magi, noget teater og rollespil, nogle helte og skurke og selvfølgelig kampen mellem det gode og det onde, så er du godt på vej til Fantasy Quest Esbjerg.

En oplevelse for hele familien

Fantasy Quest Esbjerg er et oplevelsesløb for hele familien, med tryk på oplevelse. For det er ikke et klassisk løb. Det handler om at leve sig ind i en anden verden, en magisk historie, hvor I sammen er på en ”quest” – en mission, en opgave, en jagt. Her møder I udfordringer undervejs mod målet, som I skal løse sammen for at gennemføre Questen.

Esbjergs helt egen fantasyfortælling: Fantasy Quest Esbjerg

I gamle dage sagde man...

... at det onde ville komme fra havet. Gennem generationer blev den fortælling givet videre. Man hørte den, da Esbjerg blev grundlagt i 1868. Man holdt altid øje med havet. Mod vest. 

Så i Esbjerg byggede man et værn mod ondskaben. Noget der skulle holde øje med havet, noget der skulle træde i karakter, hvis det gik galt. I 1995 blev det værn forstærket, da skulpturerne ”Mennesket ved havet” blev skabt. Mens kunstneren byggede om dagen, arbejdede troldmanden Gygaz den Vise om natten. 

Gygaz åbnede en portal til kæmpernes verden. Her fandt han frem til fire gode kæmper, der meldte sig frivilligt. De sagde farvel til deres familier og travede gennem portalen mod Esbjerg. Her mødtes de med Gygaz. Luften sitrede af magi, og da de sidste ord i en magtfuld formular forlod Gygaz’ læber, var de fire kæmper blevet ét med statuerne af de fire hvide mænd. På den måde kunne de til evig tid holde øje med havet...

Årene gik, og der var fred og ro...

...Men så begyndte der at ske mystiske ting. Naturen blev syg. De gamle talte om ondskaben. Om vogterne. En dag trak skyerne sig sammen, over havet mod vest, og der blev unaturligt mørkt. Lyn flængede himlen. Man kunne se en stor, bevinget skabning på himlen. 

De fire statuer rejste sig op, vogterne var blevet vækket, de gjorde sig klar og råbte. Råbene kunne høres over hele landet, på tværs af portaler til andre verdener. ”Der er brug for helte i Esbjerg!”, råbte de. 

Det er tid til, at heltene samles. Det er tid til, at ondskaben skal bekæmpes. Det er tid til, at portalerne lukkes.

Det er tid til Fantasy Quest Esbjerg. Er du klar?

Vi kalder alle helte

Sådan kommer I med på Quest

I år starter Fantasy Quest Esbjerg i Heerups Have, som befinder sig lige ved siden af Torvet (Skolegade 35). Her bliver I skrevet op og sendt afsted i hold af 20-25 personer. 

Questen er for hele familien, fra 7 år og op, da de helt små ikke vil få det store ud af fortællingen – og så er der også et par skumle skurke iblandt rollespillerne.

Man skal ikke være udklædt, men man må meget gerne være det.

Questen foregår både lørdag og søndag under årets Fantasyfestival

  • Lørdag d. 16.9. kl. 13.30-16.30
  • Søndag d. 17.9. kl. 11-14

Questen tager ca. en halv time at gennemføre. Den kræver ikke forhåndstilmelding. Det er gratis at deltage, og der er medaljer til alle, der gennemfører Questen.

 

Vi glæder os enormt meget til at byde velkommen til dette års store satsning på Fantasyfestival, nemlig Fantasy Quest Esbjerg. Det bliver megasjovt, anderledes og spændende.

Der brygges videre på Questen

Lakserytteren er med ombord

Fantasy Quest Esbjerg er kommet for at blive en del af Fantasyfestivalen. Derfor bliver der også brygget videre på årets historie bag Questen. Og det er ikke et hvilket som helst hold, der står bag Esbjergs helt egen fantasyfortælling. Questen er skrevet af et yderst kompetent hold, hvoraf den mest kendte nok er Rasmus Kolbe, der også er bedre kendt som Lakserytteren. Rasmus er lige blevet far for første gang, så han kommer først til at deltage i Questen fra 2024 og årene frem. Men han er med ombord, og han glæder sig meget til at brygge videre på Questen, hvor vi blander fiktionen med virkeligheden og lader nutidens Esbjerg blive en del af en fantasyfortælling.

Keramik med sjæl

Som en del af Fantasy Quest Esbjerg har vi i år også nogle boder ved Heerups Have.
Her kan du blandt andet møde Keramik med sjæl.

Bag Keramik med sjæl står Grethe, og om sig selv fortæller hun:
"Jeg har lavet keramik i otte år. Jeg lever ikke af det, da det er en ren hobbyvirksomhed. Butikken hedder Keramik med Sjæl, fordi tingene ikke altid er helt lige, til gengæld så har de personlighed. Nyder at lave nogle lidt skæve ting som lidt anderledes både i forhold til tidstypisk for middelalder men også i det hele taget i forhold til sjovt for eksempel kander og kopper med ansigt."

Anno Domini

Som en del af Fantasy Quest Esbjerg har vi i år også nogle boder ved Heerups Have.
Her kan du blandt andet møde Anno Domini.

De sælger unikke og fantasifulde masker, bjælder og klokker, tinmærker, spisegrej, bælter, filthatte og andet tilbehør til rollespilsdragten, samt varer af læder, ben, horn og smedejern.