Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Festivalen får besøg af flere store navne

Der er sat navne på vores udenlandske Guests of Honour til årets Fantasyfestival. 

Fantasyfestival får i år besøg af hele tre store udenlandske forfattere, Jim Butcher, Katja Brandis, og R. F. Kuang.

Vi glæder os til at byde dem velkommen til Fantasyfestival 2023. 

Taran Matharu - en britisk fantasyforfatter

Taran er en britisk fantasyforfatter, kendt for serierne Summoner og Contender (på dansk Påkalderen og DelTager). Begge serier vrimler med monstre og magiske væsener, og passer perfekt til årets tema. Hans bøger er oversat til 15 forskellige sprog, og har flere gange ligget på New York Times bestsellerliste. 

Jim Butcher - en amerikansk fantasyforfatter

Jim Butcher er en amerikansk fantasyforfatter til bestsellerserierne The Dresden Files, Codex Alera og steampunk-serien The Cinder Spires. The Dresden Files er en af de mest populære urban fantasy-serier overhovedet med 17 bind indtil nu, og ud over hovedserien har forfatteren skrevet en del noveller og graphic novels i universet. Serien danner også grundlag for en tv-serie af samme navn. 

På dansk er der indtil videre udkommet to bind af serien, og flere er på vej. Jim Butchers bøger vrimler med monstre og magiske væsener, og hans besøg kunne derfor ikke komme på et bedre tidspunkt, årets tema taget i betragtning. 

Katja Brandis - en tysk fantasyforfatter

Katja Brandis er en tysk fantasyforfatter, og står blandt andet bag bestsellerserierne Woodwalkers og Seawalkers, der begge er oversat til dansk. Hun er forfatter til over 50 bøger til børn, unge og voksne. Hendes serier Woodwalkers og Seawalkers er fulde af formskiftere, mennesker der kan skifte til dyreskikkelse, og passer derfor perfekt til årets tema. 

Foto: Petra Haidn

AFBUD: R. F. Kuang - en kinesisk-amerikansk fantasyforfatter

R.F. Kuang er kinesisk-amerikansk fantasyforfatter. Hun strøg til tops på bestsellerlisterne med sin debuttrilogi The Poppy War, og har derudover skrevet fantasyromanen Babel: An Arcane History, som ligesom trilogien blev en bestseller. De første to bind af The Poppy War er udkommet på dansk, og bind tre udkommer efter planen i 2023. 

Foto: John Packman