Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Guests of Honour

Siden sin start i 2015 har Fantasyfestivalen hvert år, med undtagelse af i 2021, haft besøg af en eller flere udenlandske forfattere. 

På siden her kan du læse mere om vores udenlandske gæster. 

Taran Matharu

Taran Matharu er Guest of Honour i 2023

Taran er en britisk fantasyforfatter, kendt for serierne Summoner og Contender (på dansk Påkalderen og DelTager). Hans bøger er oversat til 15 forskellige sprog, og har flere gange ligget på New York Times bestsellerliste. 
Som bare 22-årig begyndte han at skrive Summoner-serien i forbindelse med NaNoWriMo i 2013, og han debuterede som udgivet forfatter med første bind i 2015. 
For tiden skriver Taran på første bind i en fantasyserie for voksne, som efter planen skulle udkomme i 2024. 

Se også Tarans hjemmeside

Jim Butcher

Jim Butcher er Guest of Honour i 2023.

Jim er en amerikansk fantasyforfatter, og forfatter til bestseller-serierne The Dresden Files, Codex Alera og steampunk-serien The Cinder Spires. De første to bind af The Dresden Files er oversat til dansk, og flere bind er på vej. Ud over bøgerne har Jim også skrevet adskillige noveller og graphic novels i Dresden Files-universet, ligesom serien også danner grundlag for en tv-serie. 
Jim bor med sin familie i bjergene ved Denver, Colorado. Når han ikke skriver, er Jim en ivrig gamer og rollespiller, ligesom han også spiller guitar.

Besøget på Fantasyfestivalen er arrangeret i samarbejde med forlaget Superlux.

Se også Jims hjemmeside

Katja Brandis

Katja Brandis er Guest of Honour i 2023.

Katja er tysk fantasyforfatter, og forfatter til over 50 bøger for børn, unge og voksne, herunder bestsellerserierne Woodwalkers og Seawalkers, som begge er oversat til dansk.

Allerede som barn skrev hun historier, og efter et praktikophold på et forlag, og et job som journalist, sprang hun i 2006 ud som fuldtidsforfatter. Hun bor i nærheden af München med sin mand, søn og tre katte, og når hun ikke lige skriver, elsker hun at læse, svømme, lære dyr at kende og rejse.

Besøget på Fantasyfestivalen er arrangeret i samarbejde med forlaget Straarup & Co.

Se også Katjas hjemmeside.

Foto: Petra Haidn

Tidligere Guests of Honour