Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Guests of Honour

Siden sin start i 2015 har Fantasyfestivalen hvert år, med undtagelse af i 2021, haft besøg af en eller flere udenlandske forfattere. 

På siden her kan du læse mere om vores udenlandske gæster. 

Guests of Honour 2023

Jim Butcher 

Jim Butcher er en af Fantasyfestivalens Guests of Honour i 2023.

Jim er en amerikansk fantasyforfatter, og forfatter til bestseller-serierne The Dresden Files, Codex Alera og steampunk-serien The Cinder Spires. De første to bind af The Dresden Files er oversat til dansk, og flere bind er på vej. Ud over bøgerne har Jim også skrevet adskillige noveller og graphic novels i Dresden Files-universet, ligesom serien også danner grundlag for en tv-serie. 
Jim bor med sin familie i bjergene ved Denver, Colorado. Når han ikke skriver, er Jim en ivrig gamer og rollespiller, ligesom han også spiller guitar.

Besøget på Fantasyfestivalen er arrangeret i samarbejde med forlaget Superlux.

Se også Jims hjemmeside

 

Katja Brandis

Foto: Petra Haidn

Katja Brandis er en af Fantasyfestivalens Guests of Honour i 2023.

Katja er tysk fantasyforfatter, og forfatter til over 50 bøger for børn, unge og voksne, herunder bestsellerserierne Woodwalkers og Seawalkers, som begge er oversat til dansk.

Allerede som barn skrev hun historier, og efter et praktikophold på et forlag, og et job som journalist, sprang hun i 2006 ud som fuldtidsforfatter. Hun bor i nærheden af München med sin mand, søn og tre katte, og når hun ikke lige skriver, elsker hun at læse, svømme, lære dyr at kende og rejse.

Besøget på Fantasyfestivalen er arrangeret i samarbejde med forlaget Straarup & Co.

Se også Katjas hjemmeside.

 

R. F. Kuang

Foto: John Packman

R.F. Kuang er en af Fantasyfestivalens Guests of Honour i 2023.

R.F. Kuang er kinesisk-amerikansk fantasyforfatter, og strøg med sin debuttrilogi The Poppy War helt til tops på bestsellerlisterne. Hun skrev trilogien som 22-årig, mens hun tog et sabbatår i Kina. Trilogien har været nomineret til flere priser, og er inspireret af virkelige historiske hændelser. De første to bind af trilogien er udkommet på dansk, og bind tre er på vej. Ud over trilogien har Kuang også skrevet fantasyromanen Babel: An Arcane History, og er snart aktuel med romanen Yellowface, der dog ikke er fantasy.

Kuang har studeret kinesisk sprog og kultur på Cambridge og Oxford University, og er lige nu i gang med at tage en Ph.d. i Østasiatisk sprog og litteratur på University of Yale.

Besøget er arrangeret i samarbejde med Forlaget Falco.

Se også hendes hjemmeside.

Tidligere Guests of Honour