Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Guests of Honour

Siden sin start i 2015 har Fantasyfestivalen hvert år, med undtagelse af i 2021, haft besøg af en eller flere udenlandske forfattere. 

På siden her kan du læse mere om vores udenlandske gæster. 

Angie Sage er Guest of Honour i 2024

Angie er en britisk fantasyforfatter, og forfatter til blandt andet bestsellerserierne Septimus Heap, TodHunter Moon og Araminta Spook(ie). Septimus Heap-serien er, ligesom første bind i serien Rise of the Dragons, oversat til dansk. 
Hun startede som bogillustrator, men sprang senere ud som forfatter, og fik for alvor sit gennembrud i 2005 med serien om Septimus Heap. Serien er oversat til 33 sprog. 
Hun bor i dag i Cornwall. 

Se også Angies hjemmeside

Evelyn Skye er Guest of Honour i 2024

Evelyn Skye er forfatter til 8 New York Times bestsellere, heriblandt Crown's Game (på dansk Zarens Spil), The Hundred Loves of Juliet og Damsel, et banebrydende samarbejde med Netflix mellem litteratur og film. På rollelisten i Damsel er blandt andet Millie Bobby Brown, Angela Bassett og Robin Wright, og filmen debuterede som den mest streamede film globalt på Netflix. Evelyns bøger er udkommet i hele verden, og oversat til 16 forskellige sprog. 

Evelyn er uddannet advokat, har læst jura på Stanford og Harvard Law School, og arbejdet ved flere store internationale advokatfirmaer, før hun slog igennem som forfatter. 

Se også Evelyns hjemmeside

Ryan Cahill er Guest of Honour i 2024

Ryan Cahill er en irsk fantasyforfatter, og forfatter til den prisbelønnede, bestseller-serie The Bound and the Broken. Han debuterede som uafhængig forfatter i marts 2021 med Of Blood and Fire, og har på under tre år solgt over 300.000 eksemplarer, foruden flere lydbogs- og oversættelsesaftaler, inklusiv tjekkisk, italiensk og polsk. 
The Bound and the Broken består indtil videre af tre romaner og tre noveller, på i alt over 1 million ord. 

Ryan er født og opvokset i Irland, men bor i dag blandt bølgende bakker og hobbithuller i Middle-Earth, New Zealand. Han er vokset op i et hjem med forældre, der elskede bøger og historier, og har altid været fascineret af historiefortælling. Han ejer ikke nok sværd, ville sælge sin ene nyre for et drageæg, og afskyr svampe i alle deres rædselsvækkende former. 

Se også Ryans hjemmeside

Taran Matharu er Guest of Honour i 2024

Taran er en britisk fantasyforfatter, kendt for serierne Summoner og Contender (på dansk Påkalderen og DelTager). Hans bøger er oversat til 15 forskellige sprog, og har flere gange ligget på New York Times bestsellerliste. 
Som bare 22-årig begyndte han at skrive Summoner-serien i forbindelse med NaNoWriMo i 2013, og han debuterede som udgivet forfatter med første bind i 2015. 
Første bind i Tarans nye fantasyserie for voksne, Dragon Rider, er netop udkommet på engelsk. 
Taran besøgte i 2023 Fantasyfestivalen for første gang, og vi er glade for at kunne byde ham velkommen tilbage. 

Se også Tarans hjemmeside

Tidligere Guests of Honour