Skip til hoved indholdet

Fantasy er Lisas trygge havn i livets storme

30-årige Lisa Jepsen fra Esbjerg har altid fundet trøst i fantasy-genren, især når livet har gjort ondt, og hun har følt sig anderledes og ensom. I dag er hun praktikant på Fantasyfestival og har en populær Instagram-profil med over 14.000 personer, der følger hendes magiske fantasyunivers.

Havet, vinden og kysten har altid betydet meget for Lisa. Hun kommer fra en sejlerfamilie fra Hjerting, så da hun drog til Aarhus for at læse kunsthistorie var det især kysten og Esbjergs stride blæst, hun savnede allermest.

Hjemme igen er det stadig naturen, stranden og blæsevejret, der drager hende og lægger baggrund til mange af hendes magiske fantasyfotografier.

Som hun sidder her overfor mig i sofaen på Hovedbiblioteket i Esbjerg, ligner hun mest af alt dragemoderen Daenerys Targaryan fra tv-serien 'Game of Thrones' med hendes isende sølvfarvet lange hår, den sorte gothkjole og make-up. Smuk, er absolut et af de første ord, der strejfer mig her i skæret fra tv-pejsen. Det er præcis den stil, som man lynhurtigt genkender fra hendes Instagram-profil som @lisa.eventide.

Hun griner lidt, da jeg nævner tv-serien ’Game of Thrones’.

”Der er rigtig mange, der kalder mig Targaryan, og jeg ligner hende måske også lidt,” smiler hun.

Det startede med Skammerens Datter

Men det var faktisk ikke hos dragemoderen, at Lisas store passion for fantasy startede.

”Det var nok, da jeg læste Lene Kobberbøls bog, ”Skammerens Datter”, at jeg blev fuldstændig fanget ind. Her viste hovedpersonen Dina mig, at selvom du er en outsider, så kan du stadig sagtens være noget særligt – også på den gode måde. Den historie talte bare til mig på en helt magisk måde, fortæller Lisa.  

”Det kan godt være, at jeg i dag er rykket videre fra Skammerens datter og mere mod universet i ’Game of Thrones’, men uanset hvilken slags fantasy jeg har læst eller set af film, så har fantasy altid betydet utrolig meget for mig.”

Fantasy har altid været en tro følgesvend for Lisa, og den første storm, den hjalp hende igennem, var da hun som bare 16-årig mistede sin mor til kræft.

”Mine forældre var skilt, så jeg var i mange år alene med en meget syg mor. Det var der ikke mange af mine jævnaldrende, der kunne forstå eller relatere til, så jeg følte mig meget alene med det hele. Så jeg flygtede nok lidt ind i fantasyen, for her var de fleste fantasyhelte ofte forældreløse eller en outsider med masser af ar på sjælen. De valgte kærligheden og derfor kan de blive ved med at være gode og bevare håbet. Det kunne jeg relatere til, og det hjalp mig, når det så allermest sort ud derhjemme,” fortæller Lisa.

OK at være en outsider

Fantasy gav ikke bare en forståelse, den blev og er også Lisas mentale sikre havn, når det hele brænder på.

”Fantasy lærte mig, at selvom jeg måske var lidt en outsider, så er der ikke nødvendigvis noget galt i det. Så længe jeg som heltene husker at vælge kærligheden og håbet, så skal det hele nok gå, og det holder jeg stadig fast i den dag i dag,” forklarer hun og fortsætter:

”Fantasy er et sted, hvor jeg altid har følt, at jeg har hørt til. Et sted, hvor jeg finder både ro og energi. Nogle siger, at fantasy er eskapisme, hvor man bare glemmer virkeligheden, men jeg kunne ikke være mere uenig. For mig er fantasy et safespace, som jeg tyr til, når jeg har brug for et mentalt sted at finde ro. Det har helt klart hjulpet mig med bedre at forstå mig selv og mine følelser og fået mig igennem de svære teenageår, hvor jeg ikke bare var teenager, men også mistede min mor.”

For at blive ved med at huske håbet, så har Lisa selvfølgelig også anskaffet sig et vaskeægte sværd, som står derhjemme.

”Selvom et sværd kan slå ihjel, så rummer det så meget mere end det. Det er et stærkt symbol på, at jeg altid kan håbe på, at tingene bliver bedre. Det er viljestyrke og det betyder rigtig meget for mig,” forklarer hun.

Sværdet er vigtigt

Sværdet er da også at finde i hendes magiske fantasyunivers på Instagram, hvor det kan ses på flere billeder og videoer.

Som fantasyfotografen Lisa Eventide, forener hun nemlig sin fascination for fantasy, kostumer, natur, at rejse, udforske nye steder og fortælle historier.

Hun har altid været kreativ, tegnet og malet meget. Men med sit fantasy-kamera kan hun lynhurtigt omsætte sine mange idéer til magiske fotografier.

”Jeg er lige modsat Otto Frello, som sagde, at han aldrig var inspireret. Jeg er altid inspireret, og med mine malerier, som jo tager lang tid at lave, følte jeg tit, at jeg mistede nogle gode idéer undervejs, fordi jeg ikke kunne nå at male dem alle. Men med kameraet, så er der ikke langt fra idé til handling,” forklarer hun.

Hendes passion for fotografi opstod først omkring Corona, hvor hun virkelig savnede mennesker omkring sig.

”Jeg savnede både at få lov til at gøre mig pæn, når jeg skulle ud ad døren. Jeg savnede at tale med mennesker med samme passion for fantasy, og så begyndte jeg at lave de her fantasyfotografier af mig selv og dele dem på Instagram og lynhurtigt voksede profilen bare.”

En magisk rejse

Hun tager ud til forskellige magiske steder, hun finder via Google Maps i naturen og ved gamle, smukke bygninger for at tage sine billeder.

”Jeg elsker naturen og er særligt inspireret af gamle, bygninger og skulpturer. Jeg finder stor inspiration i de mange dygtige danske kunstnere, vi har haft og de detaljer, som de har efterladt i deres kunstværker til os. Jeg har fx lige været ude og lave billeder inde i Ribe Domkirke og ude ved Dronning Dagmar på Slotsbanken i Ribe og hvor især billedkunstner Anne Marie Carl-Nielsen har sat sit tydelige præg på både Dronning Dagmar og de store smukke døre på domkirken,” fortæller hun.

Derfor er glæden ved at være blevet praktikant for Fantasyfestival også stor.

”Der har længe manglet et sted, hvor alle os, der elsker fantasy kunne mødes, men det har Fantasyfestival givet os. Så jeg glæder mig meget til at blive en del af det hele og møde alle dem, der elsker fantasy lige så meget som mig. Høre deres historier, og hvad fantasy betyder for dem. Hvad mon det er, der drager dem, er det fortællingerne, kostumerne eller litteraturen? Jeg glæder mig til at møde alle forfatterne og besøge standene, så jeg får travlt under festivalen,” smiler Lisa.

Du kan glæde dig til at møde Lisa på Fantasyfestivalens sociale medier, hvor hun blandt andet skal være vært under festivalen.

Fantasy lærte mig, at selvom jeg måske var lidt en outsider, så er der ikke nødvendigvis noget galt i det. Så længe jeg som heltene husker at vælge kærligheden og håbet, så skal det hele nok gå, og det holder jeg stadig fast i den dag i dag.

Lisa Jepsen, fantasyfotograf

CVR: 29 18 98 03
EAN: 5798004930410

Magiske skabninger, storslåede portaler, nederdrægtige skurke, modige helte, unikke verdener og den store kærlighed. Fantasygenren indeholder det hele.

Hvert år, den tredje weekend i september, fejrer Fantasyfestival i Esbjerg genren som tryllebinder børn, unge og voksne.

Vi ses i Esbjerg - magiens hovedstad.


Kontakt Fantasyfestival
Send os en mail 

Læs tilgængelighedserklæring