Skip til hoved indholdet

Fantasyfestival deler armbånd ud til alle kommunens 5. klasser

Fantasyfestival venter lige om hjørnet, og i denne uge får alle kommunens 5. klasses elever de magiske festivalarmbånd, så de kan prøve alle aktiviteter, høre foredrag og deltage i de mange workshops gratis i den kommende weekend.

I anledningen af Fantasyfestivals 10-års jubilæum deler festivalen i år festivalarmbånd ud til alle elever på en hel årgang. Samtlige 985 elever i kommunens 5. klasser modtager festivalarmbånd. Dermed kan eleverne ganske gratis komme rundt og deltage i samtlige workshops, foredrag og aktiviteter til dette års Fantasyfestival 14. og 15. september.

”Vi er rigtige glade for, at vi kan invitere alle 5. klasses eleverne med på denne måde, og vi håber selvfølgelig, at de har lyst til at komme og deltage i Fantasyfestival og tage familien med. Alle børn til og med 12 år er gratis på festivalen i år, så der er masser af sjov og spændende oplevelser for dem hele weekenden,” fortæller Jacob Holm Krogsøe, projektleder på Fantasyfestival.

Fantasyfestival er en litteratur- og kulturfestival i hjertet af Esbjerg, som fejrer fantasygenren med alt hvad det indebærer af litteratur, film, musik, spil og kunst, og de gratis armbånd til alle elever i 5. klasse er med til at understøtte børnenes læselyst, som er en dybt forankret del af festivalen, forklarer leder af Esbjerg Kommunes Biblioteker, Ann-Britt von Selen:

”Vi ved, at fantasy kan være vejen mod at knække læsekoden for mange børn og unge. I 5. klasse går eleverne fra at lære at læse til at læse for at forstå, så her kan fantasy virkelig sende dem ud på nogle fantastiske eventyr, der kan hjælpe dem med bedre at forstå sig selv, og i sidste ende sikre dem en god uddannelse,” forklarer Ann-Britt von Selen.

Samtlige børn til og med 12 år kan gratis hente armbånd til årets Fantasyfestival. Armbåndene kan allerede nu hentes på Hovedbiblioteket i Esbjerg. Vær opmærksom på, at nogle foredrag kræver pladsbillet. Pladsbilletten er gratis, men skal også bookes til børnene.

Har man ikke lyst til at deltage i foredrag og workshops, er der som altid fri adgang til aktiviteterne og standene på og omkring Hovedbiblioteket og på Torvet.

Vi ved, at fantasy kan være vejen mod at knække læsekoden for mange børn og unge. I 5. klasse går eleverne fra at lære at læse til at læse for at forstå, så her kan fantasy virkelig sende dem ud på nogle fantastiske eventyr, der kan hjælpe dem med bedre at forstå sig selv, og i sidste ende sikre dem en god uddannelse.”

Ann-Britt von Selen, leder af Esbjerg Kommunes Biblioteker

Find hele programmet for Fantasyfestival 2024.

CVR: 29 18 98 03
EAN: 5798004930410

Magiske skabninger, storslåede portaler, nederdrægtige skurke, modige helte, unikke verdener og den store kærlighed. Fantasygenren indeholder det hele.

Hvert år, den tredje weekend i september, fejrer Fantasyfestival i Esbjerg genren som tryllebinder børn, unge og voksne.

Vi ses i Esbjerg - magiens hovedstad.


Kontakt Fantasyfestival
Send os en mail 

Læs tilgængelighedserklæring