Skip til hoved indholdet

Fantasyfestival præsenterer prisbelønnede internationale fantasyforfattere

Fantasyfestival er stedet, du skal være, hvis du vil vide, hvad der sker på den danske fantasyscene lige nu. Men det er bestemt også stedet, du skal være, hvis du vil møde nogle af verdens hotteste, internationale fantasyforfattere og se hvem der er spæde stjerneskud og værd at holde øje med.

Vi glæder os til at byde varmt velkommen til årets Guest of Honour: Den prisbelønnede Evelyn Skye, de britiske fantasyforfattere Angie Sage og Taran Matharu og den prisbelønnede fantasyforfatter Ryan Cahill fra Irland.

”Fantasyfestival har udviklet sig helt enormt over de sidste ti år, og det er blevet stedet, hvor de danske fantasyforfattere nu holder bogrealse af deres nye bøger. Vi giver læserne mulighed for at møde deres store idoler, danske som internationale, og har dermed også en forpligtelse til at præsentere nye stjerneskud, som er på vej frem,” forklare Jacob Holm Krogsøe, projektleder på Fantasyfestival.

Derfor er det også en udsøgt fornøjelse, at Fantasyfestival i år kan præsentere Evelyn Skye, som er forfatter til intet mindre end otte New York Times bestsellere, heriblandt Crown's Game (på dansk Zarens Spil), The Hundred Loves of Juliet og Damsel, et banebrydende samarbejde med Netflix mellem litteratur og film. På rollelisten i Damsel er blandt andet Millie Bobby Brown, Angela Bassett og Robin Wright, og filmen debuterede som den mest streamede film globalt på Netflix. Evelyns bøger er udkommet i hele verden, og oversat til 16 forskellige sprog. 

Den britiske fantasyforfatter Angie Sage er også på gæstelisten, og her kan især børnefamilierne godt glæde sig. Hun er forfatter til blandt andet bestsellerserierne Septimus Heap, TodHunter Moon og Araminta Spook(ie). Septimus Heap-serien er, ligesom første bind i serien Rise of the Dragons, oversat til dansk. Hun kan nemlig allerbedst sammenlignes med at skrive en slags Harry Potter for de lidt yngre børn.

Ligesom Taran Matharu vender tilbage til Fantasyfestivalen som Guest of Honour. Taran er en britisk fantasyforfatter, kendt for serierne Summoner og Contender (på dansk Påkalderen og DelTager). Hans bøger er oversat til 15 forskellige sprog, og har flere gange ligget på New York Times bestsellerliste.

Som bare 22-årig begyndte han at skrive Summoner-serien i forbindelse med NaNoWriMo i 2013, og han debuterede som udgivet forfatter med første bind i 2015. Tahran udkommer med sin nye bog til Fantasyfestival i Esbjerg.

 Herudover kan gæster glæde sig til at møde det irske stjerneskud, fantasyforfatter Ryan Cahill, som virkelig er en forfatter, der er værd at lægge mærke til. Han står bag den prisbelønnede, bestseller-serie The Bound and the Broken. Han debuterede som uafhængig forfatter i marts 2021 med Of Blood and Fire, og har på under tre år solgt over 300.000 eksemplarer, foruden flere lydbogs- og oversættelsesaftaler, inklusiv tjekkisk, italiensk og polsk. 

Læs mere om vores Guests of Honour

CVR: 29 18 98 03
EAN: 5798004930410

Magiske skabninger, storslåede portaler, nederdrægtige skurke, modige helte, unikke verdener og den store kærlighed. Fantasygenren indeholder det hele.

Hvert år, den tredje weekend i september, fejrer Fantasyfestival i Esbjerg genren som tryllebinder børn, unge og voksne.

Vi ses i Esbjerg - magiens hovedstad.


Kontakt Fantasyfestival
Send os en mail 

Læs tilgængelighedserklæring