Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vindere

Se alle vindere af Dansk Fantasy Pris og Saga-statuetten. 

2021

Dansk Fantasyforside

Arven fra fortiden (Awen 2) af Nathali og Bettina Liane, grafiker Karin Hald. Forlag: Turbine. 

Juryens begrundelse: 
"Det er et cover som passer virkelig godt til bogens elementer og ikke mindst dens stemning. Og selvom forsiden er god, så er det især coveret som helhed der gør at det løber med sejren, ikke mindst den virkeligt flotte ryg. Og som en af dommerne sagde: jeg er bare vild med sværd."
 

Dansk Fantasydebutant

Legendens ridder - I krig af Jeanette Sigtenborg Rasmussen. Forlag: Straarup & Co. 

Juryens begrundelse:
"Vinderen af årets debutantpris er en bog med et klart drive. Vi ved hvad der er på spil for den troværdige  hovedperson. Vi synes især der var spændende fokus  på kamp hvor det ikke er heltemod og romantisering der dominerer, men mere følelsen af utilstrækkelighed og rædsel. Vinderen er især til de yngre  fantasylæsere, men vi i dommerpanelet glæder os meget til at se hvad der sker i toeren."
 

Dansk Fantasybog

Natskygge (Rosenholm-trilogien 3) af Gry Kappel Jensen. 

Juryens begrundelse:
"Vinderbogen foregår i et helstøbt og gennemført fantasyunivers, hvor der er meget på spil, men hvor det også føles meget jordnært.  Hovedpersonerne er skønne og med meget forskellige roller uden at blive stereotyper eller karikerede og som læsere har vi både grint og ikke mindst grædt sammen med dem. Slutningen er meget rørende og understreger at selvom det gode sejrer, så har det altid en pris."