Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Handicaptilgængelighed

Fantasyfestival er, med få undtagelser, let tilgængelig for folk med handicap. 

Det Magiske Universitet (også kendt som Hovedbiblioteket) er let tilgængelig for folk med fysisk handicap. Ved indgangen forefindes betonrampe, og indenfor er der elevator til både førstesalen og kælderen. 

På førstesalen forefindes desuden handicaptoilet. 

På Det Magiske Universitet finder du Riddersalen, Kunstnerhjørnet, Alkymistens Tårnværelse, Orkhulen, Våbenkammeret, Merlins Bibliotek, Dragehulen og Katakomberne. 

Afhængigt af vejret kan Markedspladsen være en udfordring for folk med fysisk handicap, men for at gøre den så fremkommelig som mulig, er der udlagt køreplader mellem de forskellige boder. 

Den Dansende Dværg (også kendt som Huset) er som eneste undtagelse ikke let tilgængelig for folk med fysisk handicap. Dørene kan give udfordringer for kørestolsbrugere, og der er kun adgang via trappe til førstesalens foredragslokaler Mørkekammeret og Gildesalen. 

Der er gratis adgang til festivalen for handicaphjælpere i følgeskab med en handicappet. Dog skal hjælperen stadig købe pladsbillet til de foredrag, der kræver det. Der skelnes ikke mellem synlige og usynlige handicaps. Ledsagerkort skal fremvises i billetsalget.